A gyorskölcsön buktatói, amikre érdemes odafigyelni

A gyorskölcsön meglehetősen jól hangzik, hiszen a nevében is benne van, hogy a szükséges pénzmennyiség rövid időn belül a kezébe kerülhet. Bizonyos szituációk megkövetelik, hogy gyorsan reagáljon a történtekre, ami abban az esetben is igaz, ha a hitel felvételéről kell döntenie.

A gyorskölcsön bárkinek elérhető?

“A gyorskölcsönt bárki, bármikor felveheti.” – mondják a reklámok. A jól csengő reklámszlogenek könnyen el tudják hitetni az emberekkel, hogy ez tényleg így van. Ez azonban messze áll a valóságtól.

Mielőtt túlságos beleélné magát a dologba, most sorra vesszük azokat az eseteket, amikor hiába szeretné, a feltételek nem adottak ahhoz, hogy igénybe vegye ezt a lehetőséget

Ha korábban nem tudott időben fizetni

A személyi kölcsön felvételét az is pillanatok alatt meghiúsíthatja, ha korábban lakáshitel vagy személyi kölcsön igénylése mellett döntött és csak késedelmesen tudta rendezni az adósságait.

A folyamatos munkaviszony is fontos

Ha hiteligényléskor nem tudja igazolni a munkaviszony meglétének folyamatosságát, akkor is kudarcra van ítélve. Ez főleg abban az esetben fontos, ha a gyorskölcsönt fedezetnyújtás nélkül kívánja igénybe venni, hiszen ilyenkor a rendszeres jövedelem lesz a biztosít a banknak.

A hitelkalkulátor ezúttal is a segítségére van

A hitelkalkulátort a gyorskölcsön tekintetében is érdemes használni, amit a fent említett helyzetek is bizonyítanak. Egyrészt könnyen előfordulhat, hogy nem tud eleget tenni a szükséges feltételeknek, másrészt pedig nem biztos, hogy az a legjobb személyi kölcsön, amit pikk-pakk megkap.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.