A VPS szerver mint legkedvezőbb alternatíva.

Háromféle opció van, ha egy cég életében szükségessé válik, hogy növelje a szerverének kapacitását: vagy vesz egy saját szervert, vagy lízing szerződést köt, vagy pedig a szerver bérlés mellett dönt. Mi utóbbit tanácsoljuk, különösen, ha csak egy kisebb tárhelyre lenne szüksége.
A fizikai szerver megvásárlás a szakértők szerint komoly anyagi terhekkel járhat: azon felül is, hogy egy rendes szerver kezdő ára minimum 300 ezer forint. Itt még nem ér véget a munka a szerverrel, sőt, itt kezdődik, ugyanis be kell üzemelni, mely időigényes feladat, ráadásul sokan nem is értenek hozzá.
A szerver bérlés a legkényelmesebb módszer, hiszen ez egy olyan szerverteremben bérelünk helyet magunknak, mely eleve, a nap 24 órájában a fizikai gépek karbantartásával foglalkozik. A szerver szolgáltató megoldja, ahogy a megfelelő klímájú helyet is biztosítja a gépek számára. A virtuális szerver lehetősége pedig a tárhely bérlésen belül is forradalminak számít, hiszen egy nagy tárhelyű fizikai gépen bérelhetünk egy kisebb helyet, csak annyit mely nekünk kell. Ezzel is komoly összegeket spórolhatunk meg, és biztosak lehetünk abban, hogy szoftvereink jól fognak működni a szerveren.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.