gyerek és csúszda

Miért hasznos a játszótér és azon belül a csúszda?

Jót tesz a gyerekeknek a játszótereken, ha a különböző készségfejlesztő játékokkal bíbelődhetnek, sokféle szempontból is: egyrészt fizikailag is lefárassza őket egy ilyen program, utána jól alszanak, a szülőknek is lehetőséget biztosítanak a pihenésre. Emellett számos játék készségfejlesztő: mint a kültéri hangszerek, memóriajátékok.

A kreativitás, fantázia is fejleszthető egy-egy tematikusan kialakított játszótér révén. A modern Európai Uniós szabvány alapján készült játszóterek a testi fejlődében is segítenek, hiszen olyan elemek is kihelyezésre kerülnek, mint a trambulinok és a kapaszkodók, melyek az egyensúly- és az izomfejlesztést is segítik.

De a hagyományos, szociális készségeket fejlesztő játékokról sem kell megfeledkezni: a kedvenc továbbra is a hinta és a csúszda, amik hatalmas élményt nyújtanak, titkon pedig olyan értékeket segítenek a gyerekekkel elsajátíttatni, mint a türelem, előzékenység, odafigyelés.

A gyerekek tudat alatt is vonzódnak az olyan helyzetekhez, amelyek fejlesztik őket és bár a fentiekben kifejeztük, hogy a csúszda erre nagyon is alkalmas, a testi készségeket a felmászással, a sorbanállással a szociális készségeket. a lecsúszással pedig a jól megérdemelt izgalmat nyújtja a gyerekeknek.

Kevesen tudják, hogy amiatt, hogy a csúszda használata közben nem a szokványos testhelyzetben van az ember, ezért olyan izomcsoportokat és testfunkciókat kénytelen megmozgatni, melyeket szinte soha máskor nem használ. Így érdemes minél többet elvinni a gyerekeket használni ezeket az eszközöket, pláne, ha már amúgy is vonzódnak a csúszdákhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.