Persil mosópor fekete tálban

A Persil mosópor rövid története

A sokak által kedvelt Persil mosópor úttörőként vonult be a mosás történetébe. 1907-ben fejlesztették ki az első, úgymond, önműködő mosószerüket, ami lehetővé tette, hogy a ruhákat erős dörzsölés nélkül ki lehessen mosni.

Ez a technológia felváltotta többek között a klórt is, így a fehérítés szagmentessé és kíméletessé vált. Két évtizeddel később megszületett a Persil mosópor ikonikus alakja: a fehér ruhába öltözött hölgy, kezében a termékkel, aki évtizedekig az aktuális divatnak megfelelően népszerűsítette a mosóport.

A II. Világháború vége újabb lendületet adott a Persil mosópornak. Éppen ahogy kikerült a polcokra, az emberek el is kapkodták. A hagyományos formula és a megszokott mosás vigasztalta az embereket: újra eljött a béke időszaka. 

A 60-as évekre azonban változtak a körülmények. Egyre több háztartásban megjelentek a mosógépek, így az addigi formula, amely inkább a kézi mosásra specializálódott, nem volt alkalmas gépi használatra. A Persil mosópor újabb változáson ment át: az új mosószer habzás fokozó helyett habzásgátlót tartalmazott.

1970-től a Persil vezető márkává nőtt a mosópor-piacon, sőt 1986-ban a környezettudatosság jegyében elsőként adott ki foszfátmentes mosóport, ezzel csökkentve a vizek szennyezését. A 90-es évek is tele voltak újításokkal: a mosópor mellett megjelentek a koncentrátumok, a mosógyöngyök és -tabletták, illetve a folyékony mosószer is. A Persil mosóporos termék azóta is szárnyal, sokak háztartásának szerves része megbízhatósága és bizonyított múltjára való tekintettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.