férfi széldzsekiben

A széldzseki az ősz elengedhetetlen kelléke

Ősszel ruhatárunk kihagyhatatlan darabja a széldzseki, sok vacogástól menti meg gondos viselőjét. Olyan ruhadarab ez, ami kis helyen elfér és könnyű, így bármikor magunkkal vihetjük, szükség esetén pedig előránthatjuk táskánk mélyéről.

A széldzseki jó szolgálatot tesz sportolásnál, például futás közben segít, hogy a kimelegedett testünk ne érintkezzen közvetlenül a csípős széllel. Biciklizésnél pedig a menetszéltől óv meg ezekben a hűvösebb időkben. Míg nyáron örülünk egy kis friss levegőnek tekerés közben, addig mostanra bizony nem esik jól ugyanaz a frissesség.

A széldzseki általában vízlepergető anyagból készül, így a szél mellett az eső viszontagságait is kiküszöböli, nem hagy bőrig ázni a hirtelen jött záporokban, és ha szerencsénk van, még kapucnival is rendelkezik, hogy fejünket védje.

Egyre több márkabolt kínálja egész picire összehajtható kiszerelésben a széldzsekit, hogy valóban ne jelenthessen gondot a tárolása és magunkkal vitele, szó szerint előránthassuk akár a zsebünkből is.

Gyerekeknek is kötelező darab ez, főleg az átmeneti, kiszámíthatatlan időszakban, amikor reggelente szinte fagyos az idő, de napközben még gyönyörűen kisüt a nap, és az óvodákban, iskolákban megkövetelik, hogy a szülő minden eshetőségre készítse fel csemetéjét.

Ha nem is teljesen problémamentessé, de egy-két fokkal könnyebbé válik az életünk a széldzsekivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.