úszókapu

Nyári karbantartási tippek az úszókapu számára

Magyarország ragyogó napsütéses nyári napjai és az időnkénti nyári viharok jelentős károkat okozhatnak otthona úszókapujában. Csakúgy, mint minden mechanikus, rendszeres szerviz- és karbantartási ellenőrzést javasolunk 12 havonta az automata kapun.

A Kerítésland kiváló minőségű úszókapu gyártmányokat kínál, amelyek hosszú távon képesek jó szolgálatot tenni viszont van karbantartási tipp, amelyek segítenek megőrizni ezek megjelenését és csúcsminőségű működését.

Először is tartsa tisztán az automata kapumeghajtás környékét a levelektől és a törmeléktől. Az Ön autójához hasonlóan az elektromos úszókapuk is akkor fognak a legjobban kinézni, ha rendszeresen tisztítják. A kapuk rendszeres mosása és alkalmankénti viaszolása évekig megőrzi érintetlen megjelenésüket.

Minden mozgó alkatrész rendszeres kenést igényel, mivel ezek felelősek az automatikus mozgatásért. A súrlódás és az ellenállás ellenhat ezeknek az alkatrészeknek, és az úszókapu könnyű kezelhetőségének, ami idővel károkat okozhat. Egy kis rendszeres odafigyeléssel és karbantartással könnyen elkerülhetőek a sérülések. Nagyon fontos, hogy az automata úszókapu motorját rendszeresen tisztítsák és kenjék. Meglehetősen költséges lehet az automata kapumeghajtás és a motor javítása vagy főleg a cseréje, ha megsérül.

Az automatikus kapu karbantartás egyik leginkább figyelmen kívül hagyott része a kártevőirtás, beleértve a rovarokat, rágcsálókat és hüllőket. Bár ezek a kis lények ártalmatlannak tűnnek, de méretükből és különösen a vezetékek megrágásának szeretetéből adódóan mindenféle meghibásodást okozhatnak az elektromos alkatrészekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.