Erkély vagy nem erkély?

Az emberekben, mikor házat vesznek, bérelnek, ki van alakulva egy egyéni elképzelés, amihez tesznek hozzá, vagy vesznek el belőle. Ha a realitás talaján állunk, akkor az ingatlan Budapest városában és környezetében keresésre az eredmény igen sok lehet. De ha mondjuk egy olyan kritériuma is van az embernek, hogy legyen erkélyes az eladó ingatlan, akkor bizony komoly mértékkel csökkenhet a felkínált lakások száma. Ilyenkor vannak, akik könnyedén megválnak ettől a feltételüktől, de olyan is akad, aki foggal-körömmel ragaszkodik az elképzeléséhez.

Egy olyan ingatlan Budapest belvárosában, ahol tényleg nagy a zsúfoltság és nagyon kevés a zöld terület nem biztos, hogy a legjobb, ha tartalmaz egy balkont. Bár ha abból a szemszögből nézzük, hogy az ott élők egy kisebb „kertet” próbálnak meg kialakítani, ahova ki lehet ülni pihenni, nézelődni, elbambulni a városi rohanó embereken, autósokon, végül is nem is rossz. Viszont az emberek többsége nem szereti kihasználni az ilyen helyeken a kis kiugró részt pont a zaj, a por, a kosz miatt, inkább csak lomtárnak tartja. A nyugodtabb helyeken is lehet látni olyan erkélyeket, ahol a sok lom halmozódik, és mellette olyat is, ahol igen hangulatos kiülőt alakítottak ki, kisebb veteményes kerttel.

Tehát ha így nézzük, gondoljunk bele, nekünk tényleg mennyire fontos vagy nem fontos, hogy az eladó ingatlan lehetőségek között szűrjünk a csakis erkéllyel rendelkezőkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.