műfű teraszra, gyep medence mellett székekkel

A műfű teraszra gyorsan telepíthető

A műfű telepítésének ideje és üteme függ attól, hova és mekkora felületre szeretnénk lerakni. A műfüveknek két nagy típusa létezik, a kültéri és a beltéri műfű. Ezeknek más a tulajdonsága, és a telepítésénél is más szempontokat kell figyelembe venni.

Amikor műfüvet teraszra szeretnénk telepíteni, az is attól függ, hogy melyik típussal lesz dolgunk. Egy fedetlen műfüves teraszra kültéri gyep kell, míg egy fedett műfüves teraszon a beltéri típus lesz a befutó. A kültéri műfű lerakása komplikáltabb dolog, alapvetően a terület nagyságától függően napokba, de akár hetekbe is beletelhet.

Amikor azonban a műfű teraszra telepítésére kerül sor, ott még kültéri műfű esetében is megoldható akár egyetlen nap leforgása alatt. A kültéri műfűnek más a hátoldala, mint beltéri társának, mivel kültéri esetében fontos a vízelvezetés biztosítása. Ezért ezeknek a hátoldala úgy van kialakítva, hogy apró lyukakon keresztül tudja elfolyatni az esővizet. Valamint a napfénnyel szembeni védelem is sarkalatos kérdés kültéri műfű teraszra telepítése esetén, ezért ezeket általában UV állóan készítik el.

A műfű teraszra is megvalósítja a természetközeli érzést. A terasz műfű burkolásához szükség lesz 2 méter széles műfű tekercsre, ha kisebb területről van szó, 4 méter szélesre, ha nagyobbról. Ezenfelül mérőszalag fog kelleni, valamint sniccer vagy egy éles kés, esetleg olló. Lehetőség van kétoldalas ragasztószalaggal is dolgozni, és persze az ügyes kezek fognak kelleni az ügyes munka elvégzéséhez. A grassland.hu oldalán prémium, belga minőségű műfüvek közül válogathatunk, akár teraszunk, akár kertünket szeretnénk szépíteni vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.