magyar falu program pályázat település

Magyar falu program a gyerekkorban elsajátítandó készségek elnyeréséért

A játszóterek fontos szerepet töltenek be abban, hogy a gyerekek valóságosan fejlődni tudjanak: testileg, lelkileg és szociálisan egyaránt. A gyerekkorban fontos az, hogy a megfelelő ingerek érjék az embert, hogy a megfelelő fejlődés biztosítva legyen számukra, ehhez viszont szükség van olyan platformok biztosítására, ahol ezek adva vannak. 

A magyar falu program célja többek között ezeknek a megteremtése. Nem is akárhol, ugyanis a magyar falu program kifejezetten olyan kisebb településekre fókuszál, ahol az össznépesség száma nem haladja meg az 5000 főt, hogy itt is legyen lehetősége a gyerekeknek olyan játszótereken játszani, ahol koruknak megfelelő társas tevékenységekben vehetnek részt, ahol biztosítva van a gyerekek számára megfelelő programlehetőségek. Az is célja ennek a programnak, hogy a kisgyerekes családok számára vonzó maradjon a vidéki élet.

A magyar falu programban ötmilliós összegre pályázhatnak a városok, a mostani kiírás „óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére” szól, az 5000 lélekszám alatti települések ezeknek a játszótereknek a felújítására adhatják be az igényüket. A magyar falu program pályázat megnyerését követően olyan cégekkel vehetik fel a kapcsolatot, akik EU-s szabványoknak megfelelő játszóterek kialakításával foglalkoznak. Ilyen többek között a Faberland Kft. is, akik már több, a pályázaton részvevő települést segítettek hozzá egy ideális kialakítású modern játszótér megteremtésében. Egy modern tervezésű játszótéren olyan minőségi fém játszótéri elemek kapnak helyet, melyek minőség és megjelenés szempontjából is kiválóak, megfelelnek a modern ízlésnek és elvárásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.