csúszda

A csúszda az első játszótéri élmények egyike

A friss levegő jótékony hatásait a legkisebbek kezdetben csak séta közben tapasztalják. Az első, kevésbé aktív hónapjaikban a babakocsiból vagy a szüleik karjából szemlélődnek, majd ahogy fokozatosan tárul ki előttük a világ, és a mozgásfejlődésben is előrehaladnak néhány fokozatot, jöhetnek a szuper játszótéri élmények.

Amint a baba megtanul ülni, kezdetét veheti a hintával és csúszdával való ismerkedés. A csúszda természetesen nem használható még önállóan ilyen pici korban, de szülői segítséggel már könnyedén lecsúszhat rajta a pici.

Az önálló, stabil járás elsajátítása után a gyerekek már egyedül közelítik meg a mászófelületet, és kísérlik meg a feljutást, de ezen a ponton is fontos még a szülői támogatás, nehogy véletlenül a magasból a földre huppanjanak. Jótékony hatásait azonban már ezen a ponton is megtapasztalhatják, hiszen a feljutás igazi összehangolt izommunkát jelent, a karok és a lábak együtt dolgoznak meg, hogy felérve aztán átvegyék jutalmukat, a lecsúszás izgalmát.

Közösségi élményként a sorban állással is megismerkednek a csúszda használata közben, mivel ki kell várniuk, hogy a többi lecsúszni vágyó gyerkőc is sorra kerüljön, ezáltal fejlődik a kicsikben a türelem és az empátia.

Ahogy egyre önállóbbá válik gyermekünk, úgy egyre többet is mozog majd a csúszda használata során. A lecsúszást követően vidáman szalad vissza, hogy újra felmászhasson a tetejére, észrevétlenül fejlesztve ezzel az állóképességét és biztosítva magának a békés, nyugodt alvást a játszótéri program után.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.