VPS bérlés luxus laptop

Mi az a VPS bérlés?

A VPS egy tárhely típus, mellyel már sokan találkozhattunk, akár csak mondjuk egy Google Drive tárhely megtelítődése során. Ha nincsen szükségünk egy teljes fizikai tárhely kibérlésére, akkor jó választás lehet számunkra a VPS bérlés, ami egy átmeneti megoldás, ami kibontva a mozaikszót virtuális privát szerver bérlést takar.

Ezek a virtuális privát szerverek úgy néznek ki, hogy a tárhely bérlést biztosító cégek leválasztanak kisebb egységeket a szerverek teljes tárhelyéből, melyekhez privát hozzáférést adnak a bérlőknek. Ezek a kisebb méretű tárhelyek online elérhetőek a bérlők számára, míg maga a fizikai számítógép egy szerverfarmon van elhelyezve összekötve sok más szerverrel, azoknak együttes erőforrásairól táplálkozva. A fent említett tényezők összessége miatt nevezzük az ilyen típusú szerver bérlést VPS bérlésnek, tehát mert virtuális, mert privát hozzáférést kapunk a leválasztott részekhez.

A VPS bérlés elsősorban azoknak ajánlott, akik kisebb adatmennyiséget akarnak tárolni, mint mondjuk egy webshop, akik több ezer termékkel rendelkeznek, azonban fontos számukra az adatok biztonsága, mert esetleg egy vállalkozáshoz kapcsolódnak, bizalmas anyagokat tartalmaznak, vagy épp saját projektek céljából nélkülözhetetlenek lennének a jövőben. A VPS bérlés viszont épp azért, mert méretileg kisebb tárhelyről van szó, jóval olcsóbb, mint a teljes szerver bérlés. Szokták használni honlapokhoz, blogokhoz és adattároláshoz egyaránt. Egy biztonságos és minden tekintetben kényelmes, modern megoldásnak számít az online világban boldogulni vágyók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.