Amerikában és Angliában is bemutatásra kerül a Liza, a rókatündért

A napokban az egyesült államokbeli Seattle-ben és a skóciai Edinburhg-ban is bemutatásra kerül a Liza, a rókatündér című film, amely újabb fesztiváldíjakat nyert.

A közlés szerint Ujj Mészáros Károly első mozifilmje a napokban mutatkozik be a Seattle-ben immár 41. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztivál rangos Új rendezők elnevezésű versenyprogramjában.
A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült alkotás
Hamarosan az Egyesült Királyságban is látható lesz a június 17-én kezdődő Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
A közleményben az is olvasható, hogy újabb nemzetközi fesztiváldíjakat is kapott a film: a Madridban május utolsó hetében megrendezett Nocturna Fantasztikus Filmek Fesztiváljáról hozta el legújabb trófeáit a “csinos, de roppant szerény ápolónő” abszurd romantikus története, amelyet korábban már Portóban, Brüsszelben és Amszterdamban is rangos díjakkal jutalmaztak.
A spanyol fesztiválon rekordsikert ért el Ujj Mészáros Károly filmje, ugyanis megnyerte a legjobb filmet illető fődíjat, a legjobb rendező (Ujj Mészáros Károly), a legjobb forgatókönyv (Ujj Mészáros Károly és Hegedűs Bálint), a legjobb főszereplők (Balsai Mónika és Bede Fazekas Szabolcs), továbbá a legjobb vizuális effektek díját is megosztva (Nagy Miklós, CGI supervisor).
Balsai Móni alakítását néhány nappal később a brazíliai Porto Alegrében megrendezett Fantaspoa nemzetközi filmfesztivál zsűrije a legjobb színésznő díjával tüntette ki.
A Liza, a rókatündér a filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Ujj Mészáros Károly első mozifilmje február óta nagy sikerrel szerepel a magyar mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, már több mint 100 ezren váltottak rá jegyet – olvasható a filmunió összegzésében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.