parketta

Milyen megoldások vannak a padlóburkolásra?

Számos lehetőségünk van ma már, amikor a különféle burkolatokat válogatjuk a lakásunkhoz: vannak a piacon padlószőnyegek, laminált padlók, igazi fából készült parketták és vinyl padlóburkolatok is.

A választás előtt a fő kérdés az, hogy milyen szempontok a legfontosabbak számunkra, amikor a padlóburkolatot kiválasztjuk. A vinyl padló esetében muszáj megemlíteni, hogy egy olcsó megoldásról beszélünk, a burkolat anyaga ugyanis PVC, viszont nem egy rossz minőség ez sem, a linóleumnál mondjuk jóval keményebbek ezek a burkolatok, de nem túl természetes a megjelenésük.

A szőnyegek melegséget árasztanak és puhák, de nehezebben tisztíthatóak. A laminált padlók ár-érték arányban talán a legjobbak, szép összhatás az eredmény, nagy a termékkínálat és könnyen tisztíthatóak. A parketta egy borsosabb árú megoldás, a lerakása is nehezebb, de egy igazi fa burkolatról van szó, mely a lehető legidőtállóbb és a legtermészetesebb hatást kelti.

A parketta esetében is rengeteg variánsokból lehet válogatni, így nem kell attól félnie a vásárlóknak, hogy csak a régimódi, kastélyokban is látható parketta típusokból lehet csemegézni, amik olyan ómódiak. Számos lerakási stratégia és parkettázási technika van, amikkel friss lendületet lehet lehelni a padlóburkolatba.

De a többi variáns esetében is számos opcióból, színből, mintából válogathatnak a vásárlók, így tényleg személyre szabhatóak az otthonok, megteremthető az a hangulat, amit elképzeltünk magunknak. A lényeg, hogy mindenki alaposan gondolja át, hogy a körülményeihez mely típus a legmegfelelőbb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.