műfű erkélyre

A műfű erkélyre is ideális

A közkedvelt műfű erkélyre, teraszra, akár udvarra vagy kertbe is könnyűszerrel telepíthető. Ezért amikor az emberek szeretnék az élőhelyüket, lakásukat és környezetüket kicsit feldobni és kellemesebbé tenni, gyakran szóba jöhet az örökzöld pázsit alkalmazása.

Beszéljünk akár a műfű erkélyre vagy teraszra való helyezéséről, mindkét eset technikailag könnyen kivitelezhető és gyakori dolog hazánkban. Tudniillik a terasz csupán abban különbözik az erkélytől, hogy az erkélynek pontosan három nyitott oldala van és egyszeri alátámasztása, míg a terasznak legalább három nyitott oldala és alsó alátámasztása van minden ponton. Az erkély általában fedett, és ennek alapterülete nem tartozik bele az ingatlan hasznos alapterületébe.

Általában a műfű erkélyen való telepítéssel azzal kezdődik, hogy a szakemberek kimennek az adott helyszínre, majd az erkély adottságai szerint méretre vágják a tetszés szerint választott pázsitot. Amennyiben szükséges, megfelelő alépítményt készítenek az örökzöld pázsitnak, amelyet esetleg beton, műanyag vagy fémből készült szegéllyel vesznek körül a megfelelő tartás érdekében.

A műfű erkélyre való telepítése első olvasatra hosszabb munkafolyamatnak tűnhet, azonban a megfelelő szakértelem mellett a terület méretétől függően csak pár órába telhet. Arról sem feledkezhetünk meg emellett, hogy az örökzöld pázsit pontosan az igénytelensége miatt annyira közkedvelt dekorációs elem, így a telepítésének idejét és költségeit többszörösen meghálálja majd az a látvány, amit csodálhatunk utána nap mint nap az évek folyamán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.